Ooms is de naam

 naambord Ooms

Hieronder informatie over de familienaam Ooms. Ook worden personen, vruchten, bieren, instellingen, plaatsen en dergelijke genoemd, die de naam Ooms dragen.
De personen in kwestie zitten niet allemaal in mijn familieverband.
Maar als iemand de naam Ooms draagt en een bijdrage heeft geleverd aan onze samenleving , is een vermelding zeker waard.

GENEALOGIE

Familiedossier Ooms-Braat – JohnOoms.nl

De naam Ooms

Geslacht Ooms

Stamboom Ooms

Canon van het geslacht Ooms

Persoonsgegevens Ooms

Vijf Eeuwen Ooms

Kwartierstaat Ooms-Braat

Parentelen

uit de kwartieren
Ooms-Braat

 

Walvisvaarders Ooms

Soldaten Adam en Jan Ooms

HERALDIEK

Wapen Ooms

Wapens Oom(s)

PERSONEN

Gaston Ooms

Henk Ooms

Jack Ooms

Jan Ooms

Janus Ooms

Joannes Ooms

Johan Ooms

Johannes Willem Ooms

Karel Ooms

Klaas Ooms

Piet Ooms

Teunis Ooms

Wiers Ooms

Willem Ooms

OVERIG

Penning Symon Ooms en Geertje Blok

LOFHet Lucas-Ooms Fonds (LOF)
Dat is een fonds, dat het stimuleren van Nederlandse tijdschriften en de Nederlandse tijdschriftenjournalistiek in de breedst mogelijke zin tot doel heeft.
Het Lucas-Ooms Fonds is genoemd naar J.W. Lucas en C.P. Ooms, directeuren van de Haarlemse uitgeverij De Spaarnestad, die tijdschriften als Katholieke Illustratie, Panorama en Libelle uitgaf. Het fonds werd in 1967 ingesteld bij een legaat van C. Ooms-Luiken, de weduwe van C.P. Ooms. Het wordt beheerd door een stichting, die is gevestigd te Amsterdam. De doelstelling van het LOF, het Lucas-Ooms Fonds, is het stimuleren van ‘het tijdschrift’ en ‘de tijdschriftjournalistiek’. Dit gebeurt al tientallen jaren door de jaarlijkse toekenning van LOF-prijzen en door financiële steun te geven aan bijzondere projecten.
Tot de belangrijkste activiteiten van het Lucas-Ooms Fonds behoort de uitreiking van de LOF-prijzen. Met deze prijzen, die samen met de Nederlandse Uitgeversbond (NUV) zijn ingesteld, wil het Lucas-Ooms Fonds erkenning geven aan “bijzondere prestaties op het gebied van tijdschriften en tijdschriftenjournalistiek”.

J.W. Ooms Stichting

 

Oomskinderpeer

Ooms Bieren

http://johnooms.nl/dorpen-en-steden/oomsberg-2/—–

Oomsberg

Jan Oomsslotje

Oomskamer

Wilrijk

Terug naar:

Varia

facebook

© 2023

Bushaltes Ooms