Della Moore

 

Della Moore (als Annie Rogers)   Foto: Publiek Domein Wikipedia

Della Moore
Geboren in 1880, overleden circa 1926. Ook bekend als Annie Rogers of Maude Williams.
Zij was een vrouw die als prostituee werkte tijdens de laatste jaren van het Oude Westen, bekend als de vriendin van outlaw Harvey Logan (Kid Curry),  die deelnam aan de Butch Cassidys Wild Bunch.

Er is weinig bekend over de vroege jaren van Moore. Ze zou rond 1880 in Texas bij El Paso zijn geboren. Ze was knap, klein gebouwd en begon rond 15-jarige leeftijd te werken in bordelen in Mena, Arkansas , Fort Worth en San Antonio. Tegen 1899 werkte ze in het beroemde bordeel van Madame Fannie Porter, die Curry ergens medio 1898 ontmoette en een relatie met hem kreeg. Ze hielp Curry te verbergen na zijn overvallen, en hielp hem vaak met bevoorraden voordat hij weer wegging.

Tegen 1900 had Moore de prostitutie verlaten en begon met Curry te reizen, tussen de overvallen door. De twee reisden naar Tennessee, waar ze andere leden van de bende ontmoetten, waaronder Ben Kilpatrick en Laura Bullion. Op 14 oktober 1901 werd Moore gearresteerd in Nashville, Tennessee voor het doorgeven van aantekeningen in verband met een eerdere overval die Curry had begaan.  Zij en Curry hebben elkaar nooit meer gezien. Ze werd gevangen gezet, maar werd op 18 juni 1902 vrijgesproken.

Er zijn geen aanwijzingen dat Moore en Curry herenigd zijn na haar vrijlating uit de gevangenis. Zowel Kilpatrick als Bullion werden gearresteerd in St. Louis, Missouri terwijl ze opgesloten zat, en Curry doodde twee politieagenten in Knoxville om te voorkomen dat ze slechts één dag na hun gevangenneming zouden worden gevangengenomen. Hij werd later gevangen genomen, maar ontsnapte opnieuw. Ze reisde naar Arkansas, waar ze terugkeerde naar de prostitutie, en tegen de tijd dat Curry in 1904 bij confrontatie met een posse in Colorado de dood vond, was Moore teruggekeerd naar Texas, en werkte ze een tijdje opnieuw voor Fannie Porter in haar bordeel. Er wordt aangenomen dat ze later lerares werd en stierf rond 1926, maar dat is niet bevestigd. Ze veranderde vaak haar naam en het is niet bekend welk pad haar leven heeft gevolgd na haar betrokkenheid met Curry. Het is onbekend of ze ooit zijn getrouwd.

 

Uit: Wikipedia – Della Moore

 

Terug naar:

Het Wilde Westen

 

facebook

 

© 19 juli 2020,    laatst bijgewerkt op  3 maart 2023