Benodigde ingrediënten:
- 600 gram sukadelappen (of ander soepvlees)
- 4 grote aardappelen
- 2 (rode) uien
- 3 (rode, groene en gele) paprika’s
- 2 (rode en groene) pepers
- 2 winterpenen
- 1 bolletje (zwarte) knoflook
- 1 blikje gezeefde/gepelde tomatenblokjes
- 1 potje (zelfgemaakte) tomatenpuree
- 2 kruidenbuiltjes voor tomatensoep
- 4 liter runderbouillon
Komijn
Cayennepeper
Chilipoeder
Paprikapoeder
Ketjap (Manis)
Sambal (Manis)
Maizena of bloem
Bereiding (± 90 minuten):
Snijd het vlees in kleine blokjes.
Maak verder de groenten schoon en snijd deze ook in stukjes.
Fruit de ui en knoflook in een pan met een beetje olijfolie tot ze glazig zijn.
Voeg het vlees toe en bak aan tot alle kanten verkleurd zijn.
Voeg wortels, paprika’s en pepers, en wat paprikapoeder toe en bak alles even goed mee.
Voeg de tomaten uit blik zonder afgieten toe.
Voeg de tomatenpuree, een scheut ketjap en een flinke eetlepel sambal toe.
Voeg de runderbouillon toe en breng alles aan de kook.
Laat het geheel onder af en toe roeren circa 30 minuten zachtjes doorkoken.
Schil ondertussen de aardappels en snijd deze grof in blokjes.
Voeg na 30 minuten koken de aardappels toe.
Laat het geheel minimaal 60 minuten zachtjes doorkoken.
Eerst proeven!
Voeg naar smaak de kruiden toe. De soep mag goed pittig zijn dus wees vooral niet te zuinig met de verschillende kruiden.
Bind de soep wanneer nodig met een beetje bloem of maizena zodat de soep wat indikt.
Eet smakelijk!
Bron: uit verschillende recepten
Terug naar: