Lopikerkapel

Voorheen Zevenhoven

 

Lopikerkapel is een dorp en heerlijkheid in de gemeente Lopik, in de Nederlandse provincie Utrecht.
Het dorp telt 1.130 inwoners (CBS 2019).

Het in de Lopikerwaard gelegen dorp, bestaat hoofdzakelijk uit lintbebouwing langs de Enge IJssel. Het dorp ligt een paar honderd meter ten noordwesten van de Lek, ruim twee kilometer van het dorp Uitweg en een kleine twee kilometer van de bebouwde kom van IJsselstein.

Vroeger heette het dorp Zevenhoven of Sevenhoven. De naam is nog terug te vinden in de Sevenhovenstraat en de naam van de polder Zevenhoven (onder andere in het peilbesluit van het Hoogheemraadschap).

Er zijn diverse personen als “Heer van Sevenhoven” te vinden waaronder Paulus Buys. Het langst was de heerlijkheid in de familie Martens.

Bron: Wikipedia – Lopikerkapel

Voorouders:
  • Ernst Gerrit van Oostrum
    Geboren in 1600 te  Lopikerkapel, overleden 1639. Zoon van Adriaan Jansz van Oostrum en Annichjen Cornelisdr. In 1636 was hij gebruiker van zijn vaders hofstede. Hij was gehuwd met Marrigje Cornelisdr.
  • Arie Ernsts van Oostrum
    Geboren circa 1630 te Lopikerkapel, overleden 1706 te Lopikerkapel. Hij trouwde op 26 mei 1661 te Lopik met Grietje Claasdr Blom. Geboren 1640 te Lopik. Dochter van Claas Bastiaans Blom en Adriaantje Thomasdr Pellen. In 1699 was hij burgemeester van Jaarsveld.
  • Maerten Dircxz (Seevenhoven)
    Overleden rond 1628. Hij is getrouwd met Jacobgen Aryens rond 1585. Zij wonen op Sevenhoven.

Terug naar:

Dorpen en Steden

  facebook         

johnooms-nl

© 25 februari 2018, laatst bijgewerkt op 26 april 2020