uit de oven
met ham en kaas
Voor 3 personen.
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappelen
- 3 grote stronken witlof
- 12 plakken schouderham
- 6 plakken cheddar kaas
- 120 ml melk
- 2 eetlepels mosterd
- handje paneermeel
- 150 gram geraspte pittig belegen kaas om te garneren
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
Schil de kruimige aardappelen en kook ze gaar.
Halveer de stronken witlof en kook deze 10 minuten voor.
Giet de aardappelen af, laat de stronken witlof goed uitlekken in een vergiet. Zet de aardappelen en de witlof nog even op de uitgezette warmtebron om uit te dampen.
Voeg 100 ml melk bij de aardappelen, samen met de mosterd en een beetje peper. Stamp het fijn en roer alles goed door.
Voeg eventueel nog de 20 ml overgebleven melk toe als je de aardappelpuree te dik vindt.
Leg per halve stronk wiltlof twee hamplakjes dakpangewijs en leg daar de cheddarkaas over.
Rol de halve stronken witlof in de ham met kaas .
Verdeel de rolletjes witlof over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelpuree. Bestrooi met de paneermeel en de geraspte kaas .
Verwarm de witlofschotel 30 minuten in de oven. Eventueel de laatste twee minuten op de grillstand voor een krokant kaaskorstje.
Eet smakelijk!
Bron: diverse internetsites
Terug naar: