John, Ineke & Lotte op het terras.

 

Onze kleindochter Lotte kwam regelmatig een dag bij ons. Dat was dan onze oppasdag.
De regelmatigheid wordt nu minder omdat Lotte naar school gaat omdat ze 4 jaar is geworden.
Wij gingen regelmatig lunchen met Lotte.
Laatst zaten wij op het terras van Brasserie ’t Graanhuys en ineens stond tot onze verbazing een fotograaf van het AD voor onze neus.

 

TERRASSENTROFFEE 2018

Oma Ineke en opa John Ooms lunchen met kleindochter Lotte (4) op het terras van 't Graanhuys in Zevenhuizen.

Oma Ineke en opa John Ooms lunchen met kleindochter Lotte (4) op het terras van ’t Graanhuys in Zevenhuizen.
© Peter Franken

Brasserie ’t Graanhuys heeft een terras weg van de buitenwereld

TERRASSENTROFEE – Brasserie ’t Graanhuys is het restaurant van bungalowpark en camping De Koornmolen in Zevenhuizen. Dat moet de bezoekers wel in vakantiestemming brengen.

Die vakantiestemming begint al op de Tweemanspolder, de weg waar het recreatiepark ligt tegenover de Willem-Alexander roeibaan. Auto’s kunnen er niet door, fietsers wel.

Het terras is bereikbaar via het restaurant. Daardoor is meteen duidelijk waarom het park De Koornmolen en het restaurant ’t Graanhuys heet: het interieur is dat van de korenmolen die hier blijkbaar heeft gestaan.

Het terras heeft hoge en lage tafels en loungebanken die door grote parasols tegen de zon worden beschermd. De zithoeken bieden veel privacy.

Adres: Tweemanspolder 6A, 2761 ED Zevenhuizen.

Internetgraanhuys.nl
Prijzen: Voorgerechten: 6 tot 9 euro, hoofdgerechten: 16 tot 18 euro. Wijn vanaf 3,75 euro per glas en 19,50 per fles
Openingstijden: dinsdag t/m zondag vanaf 12.00 uur. Vanaf 1 oktober: woensdag en donderdag vanaf 17.00 uur en vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur.

Sfeervol

Ik kies voor een gewone, lage tafel een beetje weg van een groep van acht vrouwen, ik schat in een vriendinnengroep die lekker keuvelend in een hoek zit. Het is warm genoeg om een Spa rood te bestellen bij de serveerster die al snel bij me staat. Even later komt ze met de lunchkaart en een flesje Sourcy rood (€ 2,25). Het verschil in smaak is nauwelijks waar te nemen, maar het voelt alsof je een huismerk krijgt. De lunchkaart is een groot vel met daarop geprint planken als achtergrond en gerubriceerde gerechten in lijstjes. Het is sfeervol, vrolijk en biedt overzicht. Er zijn salades: eendenborst en geitenkaas, zes broodjes met verschillend beleg, vier soorten tosti’s, tomatensoep, plateaus zeevruchten, saté en hamburger, vier soorten uitsmijters en twee variaties omelet. Kinderen hebben vijf keuzes. Het menu komt overeen met wat op de website wordt gepresenteerd. De prijzen van de broodjes, eiergerechten en salades liggen rond de 8 euro, het duurst zijn de plateaus saté (€ 16) en hamburger (€ 17). De duurste tosti (met zalm) is € 5,50.

Vesting

De hoge begroeiing aan de rand van het terras schermt het als een vesting af van de buitenwereld. Het vakantiegevoel moet dus komen van de planten op het terras en de andere gasten.

De vriendelijke serveerster zet alvast de jus d’orange neer en komt tien minuten later met het eten. Het ziet er verzorgd en smakelijk uit. Het mag misschien niet, maar het broodje nodigt uit om uit de hand te eten.

Het broodje is lekker vers met een krokante korst, de beenham warm en zacht en de saus zorgt voor de volle mondbeleving, de umamismaak. De beenham is versnipperd, wat voorkomt dat ik bij de eerste hap meteen hele lappen ham tussen het brood wegtrek. Daardoor worden bij iedere hap al mijn smaakpapillen bediend. De jus d’orange is vers en had ook in een grotere uitvoering op de kaart mogen staan. Het broodje is voldoende voor een gevulde maag.

Als ik na het bezoek aan het schone toilet terugkom is de vriendinnengroep gehalveerd en het gespreksvolume gedecimeerd. Zo kom ik toch nog een beetje in vakantiestemming.

Voordat de vakantiesfeer helemaal toeslaat reken ik € 13,25 af en laat de Rottemeren en Zevenhuizerplas achter mij.

Eindscore

7,6

 

 

 

 

Beoordeling

lezer auteur
locatie 7,0 7,5
bediening 7,0 8,0
hygiëne 8,0 8,0
eten/drank 7,0 8,0
prijs/kwal. 7,0 8,0
totaal 36,0 39,5

 

Terug naar:

John, Ineke & Max

 

 

 

  facebook       

© 18 augustus 2018