Gehaktballen

gehaktbal2

Benodigde ingrediënten:

– 500 gram rund (of gemengd) gehakt
– 1 ei
– 1 eetlepel Zaanse mayonaise
– 1 eetlepel Zaanse mosterd
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel ketchup
– 1 eetlepel ketjap
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 klein scheutje tabasco
–  weinig  gehaktkruiden (of niet)
– 4  beschuiten
– 4 jusblokjes en een liter water
– 1 scheutje balsamico
– klont boter

 

 

Bereiding (ongeveer 45 minuten):

Tik een ei en doe het eiwit en eigeel in een kom en klop het. Voeg daarna de mayonaise, mosterd, honing, ketchup, ketjap, sambal, tabasco en een weinig (of niet) gehaktkruiden toe. Roer alles goed door elkaar en maak er een smeuïg mengsel van.
Doe het gehakt in een beslagkom en  maak een kuil in het gehakt. Giet een gedeelte van het mengsel in de kuil van het gehakt. Kneed het gehakt met het mengsel en kruimel twee beschuiten over het geheel en kneed het nogmaals. Giet nogmaals een gedeelte van het mengsel over het gehakt en kruimel nogmaals twee beschuiten over het geheel en kneed nogmaals stevig. Verdeel het gehakt en kneed de ballen.
Voeg boter toe in een koekenpan en verhit deze. Braad de gehaktballen kort aan.
Maak in een braadpan een liter jus aan met jusblokjes en voeg aan de jus een scheutje balsamico toe. Doe de gehaktballen in de jus en laat deze op een laag vuur minimaal een half uur sudderen. Regelmatig in de jus de gehaktballen keren en overgieten met de jus.

U gaat genieten van heerlijke smeuïge gehaktballen.

Leuke tip:
U kunt met dit recept ook kleine balletjes maken en serveren op een (verjaardags)feestje. Altijd een succes!

 

Terug naar:

De keuken van John

 

koksmuts JO 2016

14 maart 2016