Rode Bietensoep

rode-bietensoep

Benodigde ingrediënten voor de rode bietensoep:

  • 500 gram rauwe rode bieten
  • 1 appel
  • 1 winterpeen
  • 2 eetlepels appelmoes
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes peterselie
  • 1½ liter water
  • 4 groentebouillonblokjes
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • cayennepeper

Bereiding (± 45 minuten):

Doe het water in een grote pan en breng het water aan de kook.
Voeg de groentebouillonblokjes toe en laat het water even doorkoken.
Schil de bieten en de appel, verwijder het klokhuis uit de appel en snij de bieten en appel in stukjes. Pel en snipper de uien en knoflook. Schrap de winterpeen en snij deze in kleine stukjes.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de biet, de winterpeen en de appel toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om.

Voeg het water en de groentebouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 30 minuten zachtjes koken.
Hak de peterselie fijn. Pureer de soep met een staafmixer.
Proef en breng de rode bietensoep op smaak met cayennepeper.

Schenk de soep in koppen, roer de appelmoes er doorheen en voeg een lepel crème fraiche aan de soep toe.
Garneer de soep met de fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!

rode-bietensoep2

Menusuggestie: Rode bietensoep met stokbroodje kruidenboter met sla, bedekt met een plakje biefstukworst.

Terug naar:

De keuken van John

handtekening 2016

26 november 2016