Tomatenpuree

 

Ik heb ditmaal voor oranje mini tomaten gekozen. Deze zijn wat zoeter dan gewone tomaten.

Benodigde ingrediënten:

  • 400 gram oranje mini tomaten
  • 1 ui
  • 1 (zwarte) knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 blaadje laurier
  • olijfolie
  • suiker

 

Bereiding (± 45 minuten):

Was de mini tomaten en snijd deze in twee stukken. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de tomatenstukjes, tijm en de laurier toe en laat met de deksel op de pan circa 15 minuten pruttelen. Haal de deksel van de pan en laat de puree, al roerend nog ongeveer 15 minuten inkoken, tot de puree een goede dikte heeft. Even proeven en voeg eventueel wat suiker toe. Roer de suiker door de tomatenpuree. Wrijf de puree met behulp van de achterkant van een soeplepel door een zeef.

Laat de puree afkoelen en  doe deze in uitgekookte wekpotjes. Daarna in de koelkast zetten. Beperkt houdbaar, als je niet het weckprincipe gebruikt.
Een blikje tomatenpuree is natuurlijk goedkoper en makkelijker.
Maar, het is leuk om het zelf te maken en je hebt dan een heerlijke prachtige tomatenpuree, zonder onnodige toevoegingen.
Ideaal voor soepen, sauzen of pasta’s.

 

 

De keuken van John

  facebook       

© 18 april 2018