Hamburgers

Nodig voor 4 personen:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 ei
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 handje paneermeel
  • 4 witte brood bolletjes
  • sla en tomaat

 

Bereidingswijze (ongeveer 20 minuten):

Snijd de helft van de ui en de knoflook in hele fijne stukjes, kneed alle ingrediënten goed door elkaar.
Verdeel het mengsel in 4 delen. Maak van ieder deel een burger.
Deze mag je goed plat maken, want tijdens het bakken wordt ie weer een stuk dikker.
Doe de hamburgers in een contactgrill en blijf er bij met het grillen. Als de hamburgers goudbruin zijn, zijn ze klaar.
In de tussentijd heb je ook nog van de handere helft van de ui uienringen gesneden en gebakken en de bolletjes belegd met sla en tomaat.

Leg de hamburgers op de broodjes en garneer de burgers met de uien.
Eventueel mayonaise en ketchup er overheen.

Eet smakelijk!

Terug naar:

De keuken van John

 

  facebook        

© 2 maart 2018