Gevulde Kip

 

met kruidenroomkaas

Benodigde ingrediënten:

  • 1 hele kip
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 1 ui
  • 50 gram roomboter
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl basilicum
  • 2 tl tijm
  • snufje peper

Bereidingstijd:
20 minuten + 70 minuten in de oven (180°C)

Bereiding:
Snipper de ui. Meng in een bakje de kruidenroomkaas en de gesnipperde ui.

De pootjes van de kip losmaken en de kip vullen met het kruidenroomkaas mengsel. Bind de pootjes daarna weer bij elkaar. Leg de kip in een grote ingevette ovenschaal.

Smelt de roomboter en voeg de basilicum, tijm, knoflookpoeder en een beetje peper toe. Roer dit goed door.
Smeer de bovenkant van de kip goed in met dit botermengsel. Laat dit een uur intrekken.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zet de kip circa 70 minuten in de oven. Prik een thermometer in de kern van de kip om te zien of hij gaar is (85°C).

Tip: Serveer de kip met aardappelgratin of met een quiche.

Eet smakelijk!

 

Bron: Verschillende recepten (en verder zelf ontwikkeld)
Foto: © johnooms.nl

 

Terug naar:

De keuken van John

© 14 juli 2020