Côte de Boeuf

Ditmaal bereidt door mijn vrouw Ineke.

Ingrediënten:

  • Côte de Boeuf (600 gram)
  • handje Five Spices
  • handje knoflookpeper
  • olijfolie
  • roomboter

Bereidingswijze (ongeveer 40 minuten)

De oven voorverwarmen op 150 graden Celsius.
Eerst goudbruin bakken in de roomboter, circa 5 minuten om en om.
Een marinade maken van Five Spices en knoflookpeper in de olijfolie.
De Côte de Boeuf in smeren met de kruidenmarinade.
In een ovenschaal ongeveer 30 minuten op 150 graden Celsius in de oven.
Controleren op kerntemperatuur van rond de 70 graden Celsius.

Even tien minuten laten rusten in aluminiumfolie.
Daarna in plakken snijden.

 

Menu suggestie: Serveren met een salade.

Eet smakelijk!

 

Bron: Verschillende recepten (en verder zelf ontwikkeld)
Foto’s : © johnooms.nl

 

Terug naar: 

De keuken van John

  facebook

© 15 januari 2021, laatst bijgewerkt op 29 mei 2023