Soep van Restjes

 

 

Ineke is twee weken geleden geopereerd aan haar rug. Een vernauwing in de ruggewerfsels moest verbreed worden. Best een heftige operatie.
Zij moet zeker voor de wonden zes weken herstellen, maar revalidatie duurt zeker drie maanden.
Op ons verzoek hebben we Ineke op de eerste dag van mijn vakantie laten operen. Ik werk in het onderwijs, dus ik heb dan zes weken vrij.
Vakantie ga ik het nu niet noemen, want ik ga zorgen voor Ineke.

Ik doe dus nu het huishouden, was ik al gewend, omdat ik een paar jaar alleen heb gewoond.
Koken had ik in die tijd ook al geleerd.
Vandaag een uitdaging ; wat gaan we nu koken? Ik heb de vriezer, koeling en keuken eens grondig onderzocht.
In de vriezer kwam ik een restant soepgroenten tegen. Ook zag ik veel schouderkarbonades en een zakje gehakt er in liggen.
In de koelkast lag nog selderij. In de keuken kwam ik een rode paprika, een rode ui en knoflook tegen.
Dus de soepgroenten, twee schouderkarbonades, gehakt, de selderij, de rode paprika, de rode ui en een teentje knoflook even neergelegd om een soep te maken. Maar ik had ook nog iets meer nodig.

De ingrediënten waren:

  • 2 Schouderkarbonades
  • 3 takken Selderij
  • 200 gram Soepgroenten
  • 200 gram gehakt
  • 1 rode Paprika
  • 1 rode Ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 6 Kruidnagelen
  • 2 Larierbladeren
  • 1 Kruidenbuiltje
  • 2 liter Water

Bereiding:

Ik deed het water in een grote soeppan en bracht het water aan de kook.
Ik deed de karbonades (met bot) in de pan en voegde de 3 takken selderij er bij  ik en voegde ook de kruiden in de kruidenbol toe.
Ik liet het geheel 1½ uur trekken.
Vervolgens een  zeef boven een andere pan en de bouillon er doorheen gegoten. De karbonades en selderij opgevangen. Een heldere bouillon bleef over!
De selderij heb ik weggegooid en de karbonades klein gesneden en het bot zorgvuldig verwijderd.
In de tussentijd had ik de paprika, ui en knoflook versnipperd.
Dit mengde ik door de soepgroenten.
Het gesneden vlees van de karbonades en de groenten heb ik toegevoegd aan de bouillon.

Nog even een uurtje laten pruttelen.

Geproefd en het was heerlijk!  Geen zout nodig!  Ineke was zeer tevreden!

 

Terug naar:

De keuken van John

 

  facebook       

© 6 augustus 2019