met draadjesvlees
Ingrediënten
- 3 liter zelfgemaakte runderbouillon
- 4 gele uien
- 4 rode uien
- 2 witte uien
- 2 zoete uien
- 2 roze uien
- 6 sjalotten
- 500 gram runder sukadelappen
- eventueel 1 glas rode Port
- tijmblaadjes
- rozemarijn
- 6 kruidnagels
- 4 laurierblaadjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 potjes zelfgemaakte tomatenpuree
- gemalen oude kaas
- klont roomboter
Bereiding (± 120 minuten)
Doe de zelfgemaakte runderbouillon in een soeppan en zet het zachtjes aan de kook.
Voeg daarna de runder sukadelappen toe en laat dit 60 minuten zachtjes koken.
Het vlees moet goed gaar zijn (draadjes). Kook anders nog even langer door.
Pel ondertussen de uien, sjalotten en knoflook en ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Snij de uien en sjalotten en hak de knoflook, tijm en rozemarijn fijn.
Haal het vlees uit de bouillon, laat het afkoelen en snij het fijn. Giet de bouillon door een zeef in een andere pan, zodat de laurierbladeren en kruidnagels opgevangen worden. Er blijft dan een heldere bouillon over.
Verhit de roomboter in een pan met dikke bodem. Fruit nu in de pan de uien, sjalotten, knoflook, rozemarijn en de tijmblaadjes. Dit alles in het vet bruinbakken (20 – 25 minuten), op het laatst tomatenpuree erbij en even mee laten bakken. Roer regelmatig om.
Voeg dit alles toe aan de bouillon en voeg eventueel een flinke scheut Port toe. Drie kwartier zachtjes laten pruttelen, op het laatst het vlees toevoegen. Soep weer aan de kook laten komen.
Eerst proeven!
Breng de soep op smaak met peper en zout (wellicht niet nodig, omdat de bouillonblokjes, de laurierbladeren en de kruidnagels al de benodigde smaak hebben opgeleverd)
Lekker met knapperig stokbrood en oude gemalen kaas.
Voor een dikkere soep, laat dan de soep een tijdje staan.
Eet smakelijk!
Terug naar: