Kippensoep

 

Benodigde ingrediënten:

  • 1 hele kip (± 1300 gram)
  • 1 grote prei
  • 2 grote uien
  • 1 grote winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 1 (zwarte) knoflook
  • 3 laurierbladeren
  • 6 kruidnagels
  • een beetje foelie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 kruidenbuiltjes
  • ± 70 gram (zelfgemaakte) tomatenpuree
  • eventueel zout
  • eventueel peper
  • eventueel vermicelli
  • 4 liter water

Bereiding (75 minuten):

Doe het water in een grote pan en breng het water aan de kook.
Snij één ui fijn en pers de knoflook
Hang de kruidenbuiltjes in het water. Voeg de fijngesneden ui, de geperste knoflook, de laurierbladeren, de foelie, de tijm, de kruidnagels en de tomatenpuree toe en laat het water even doorkoken tot een mooie bouillon.
Voeg daarna de kip toe en laat dit 60 minuten zachtjes koken.

Snij in de tussen tijd de prei, ui, winterpeen en de paprika.

Haal de kip uit de bouillon en giet de bouillon door een zeef in een andere pan, zodat de laurierbladeren, ui, knoflook, kruidnagels, tijm en eventuele botjes van de kip opgevangen worden. Er blijft dan een heldere kippenbouillon over.
Zet de bouillon weer op een laag vuur.

Haal de botjes en het vel van de kip af en snij het kippenvlees daarvan in stukjes.
Voeg vervolgens het kippenvlees weer toe in de pan. Voeg de groenten (en eventueel vermicelli)  toe en kook de soep in 10 minuten af (krokante beet).

 

Eerst proeven!
Breng de soep op smaak met peper en zout (wellicht niet nodig, omdat de kruidenbuiltjes, de laurierbladeren, de foelie, tijm en de kruidnagels al de benodigde smaak hebben opgeleverd).
Dan kan deze goedgevulde kippensoep geserveerd worden.

Eet smakelijk!

 

Terug naar:

De keuken van John

  facebook       

 

© 12 mei 2018