Beenham met honing en mosterd

 

beenham met gepofte aardappel en sperziebonen

Een beenham koop ik altijd naturel. Want ik wil deze graag zelf marineren.

Benodigde ingrediënten:

– beenham (circa 600 gram)
– 2 eetlepels  olijfolie
– 2 eetlepels mosterd
– 2 eetlepels honing
– 1 eetlepel tijm
– eventueel scheutje cognac.
– flinke hand mosterdzaadjes

 

Bereiding:

Leg de beenham in een ovenschaal. Maak een marinade van de olijfolie, mosterd, honing en tijm, met eventueel een scheutje cognac. Smeer de beenham in met de marinade en laat deze minimaal een uur intrekken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smeer de beenham nogmaals in met de marinade en strooi de mosterdzaadjes over de beenham.
Zet de beenham in het midden van de oven (circa 10 minuten per 100 gram).
Prik met een temperatuurmeter in de kern van de beenham. De temperatuur moet dan minimaal 80°C zijn. Zo nodig nog wat langer in de oven laten staan.
Haal de beenham uit de oven, bedek hem met aluminiumfolie en laat hem circa 10 minuten rusten.

Snijd de beenham in dunne plakken en serveer hem eventueel met gepofte aardappel en sperziebonen.

Terug naar:

De keuken van John