Lasagne

 

 

Voor 4 personen (bereidingstijd ± 1 uur).

Benodigde ingrediënten voor de lasagne:

  • 1 el olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 300 ml halfvolle melk
  • 200 gram geraspte belegen kaas
  • 500 gram roma tomaten
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • verse rozemarijn
  • verse tijm
  • 2 knoflookteentjes,
  • zakje lasagne kruidenpasta
  • pakje lasagnebladen


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200° en vet de ovenschaal in.

Maak de groente schoon. Pel en snipper de ui en knoflook en snij de tomaten, prei , wortel en paprika in stukjes. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze fijn.
Ineke heeft voor mij dit keer de groente gesneden, omdat ik nog met mijn werkzaamheden bezig was.
Daarna ben ik aan de slag gegaan.

Er hoeft geen olie of vet in de roerbakpan, want er komt voldoende vet af van het gehakt.
Bak het gehakt in 3-5 minuten op hoge temperatuur rul.

Voeg de ui, knoflook, prei, paprika, wortel en kruiden toe en roerbak 5 minuten op hoge temperatuur.

Voeg de tomaten, lasagnesaus en de halfvolle melk toe, breng al roerend aan de kook en laat de saus op laag vuur 5 minuten sudderen.

Leg de lasagnebladeren in de ovenschaal en verspreid de saus over de bladeren.
Leg er 3 lasagnebladeren op en herhaal dit nog een keer en eindig met een laagje saus.
Bestrooi de bovenste laag met de geraspte kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30-40 minuten gaar en goudbruin.

 

Eet smakelijk!

Terug naar:

De keuken van John

 

© 2 februari 2017