Zoete aardappelsoep

met winterpeen en paprika

zoete-aardappelsoep

Benodigde ingrediënten voor de aardappelsoep

  • 1 zoete aardappel
  • 2 grote winterpenen
  • 1 grote rode paprika
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes peterselie
  • 1 kruidenbuiltje voor groentebouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 1 liter water
  • cayennepeper

Bereiding (± 45 minuten):

Doe het water in een grote pan en breng het water aan de kook.
Voeg het kruidenbuiltje toe en laat het water even doorkoken.

Schil de aardappel en penen en snij deze in stukjes. Halveer de paprika, verwijder steel en zaadjes en snij ze in kleine stukjes. Pel en snipper de uien en knoflook.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit ui en knoflook 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de stukjes zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 minuten mee. Schep het mengsel af en toe om.

Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt ± 30 minuten zachtjes koken.

Hak de peterselie fijn. Pureer de soep met de staafmixer
Eerst proeven en breng de soep op smaak met cayennepeper.

Schenk de soep in koppen en laat met een eetlepel de resterende olijfolie in druppels op de soep lopen. Voeg vervolgens een lepel crême fraiche aan de soep toe.
Garneer de soep met de fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!

 

zoete-aardappelsoep3

 

Terug naar:

De keuken van John

koksmuts JO 2016