Ingrediënten
- 6 eieren
- 3 sneetjes witbrood
- 100 ml melk
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 blikjes tomatenpuree (à 70 gram)
- 1 kilo halfomhalf gehakt
- gehaktkruiden
- paneermeel
- 100 gram zeeuwsspek
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook ondertussen 4 eieren in 10 minuten hard, spoel daarna de eieren onder koud stromend water en pel ze.
Haal de korsten van het brood en week het brood in de melk.
Rasp de uien op een grove rasp en snijd de paprika in hele kleine stukjes. Pers het teentje knoflook.
Knijp het brood goed uit en meng het met de geraspte uien, de paprika stukjes, de geperste knoflook en de tomatenpuree.
Pureer het geheel met een staafmixer.
Voeg het mengsel bij het gehakt en kneed goed door. Voeg flink wat zoutloze gehaktkruiden toe. En voeg nog wat paneermeel erbij zodat het gehakt een vaste structuur krijgt. Kneed het gehakt nogmaals goed door.
Vorm vervolgens van het gehakt een grote lap. Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm en druk goed aan. Bekleed met de plakjes katenspek. Doe het gehaktbrood over in de ovenschaal. De ovenschaal hoeft niet ingevet worden, omdat er veel vet van het gehakt af komt. Bak het gehaktbrood in ca. 1 uur gaar.
Neem de ovenschaal met het gehaktbrood uit de oven, giet het vet af en laat even afkoelen.
Serveer in plakken.
Terug naar: