WK Roeien 2016

op de Willem-Alexanderbaan

 

Op zondag 28 augustus was het de laatste dag van het WK-Roeien.
Deze werd gehouden op de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen (Gemeente Zuidplas).
Wij waren er ook. Op deze laatste dag waren de finales van de junioren.

De Willem-Alexander Baan is een roeibaan die gelegen is in het recreatiegebied Rottemeren, in de Eendragtspolder bij Zevenhuizen. De situering is tussen de steden Rotterdam, Zoetermeer en Gouda in. De aanleg was gekoppeld aan de herinrichting van de Eendragtspolder die vooral ten doel had de waterbergingscapaciteit in het stroomgebied van de rivier de Rotte te vergroten. De baan werd op vrijdag 26 april 2013 officieel geopend door prins Willem-Alexander, naar wie de roeifaciliteit genoemd is.

De plannen voor de baan dateren van 2002. Het daadwerkelijke graafwerk begon eind 2011 nadat de betrokken partijen akkoord waren over de financiering en inrichting van het natuur- en recreatiegebied en waterberging in de Eendragtspolder. Betrokken waren het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, gemeente Zuidplas, provincie Zuid-Holland, het recreatieschap Rottemeren en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. De gemeente Rotterdam heeft de aanleg van de roeibaan betaald.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

 

WKR2

WKR1

eendragtspolder2

De baan werd in overleg met wereldroeibond FISA ontworpen naar de geldende eisen zodat er internationale wedstrijden gehouden kunnen worden. De Willem-Alexander Baan heeft acht banen en een warming-up- en cooling-downbaan. De lengte van de baan bedraagt 2200 meter, van startlijn tot finish is exact 2000 meter. Bij de 500, 1000 en 1500 meter bevindt zich een tijdmeethut. Gescheiden van de baan is een smallere parallelvaart aangelegd voor de motorboten van de kamprechters, die zich via dit water van finish naar start kunnen begeven. Bij de finish is het hoofdgebouw gesitueerd, dat naast faciliteiten voor sporters ook kantoorruimte bevat. De aangrenzende botenloods meet 30 x 60 meter.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Cash Card2  Cash Card1

Roeien1  Roeien2

Roeien3  roeien4

Roeien5  Roeien6

roeien7

Roeien8  Roeien9b

Brons voor Karolien Florijn

roeien10

 roeien11   roeien13

roeien15   roeien16

Loco-burgemeester Rick van Woudenberg van de Gemeente Zuidplas, kondigde ter afsluiting van het WK-Roeien het lied “Zuidplas gewoon grenzeloos” aan.
Dit werd gezongen door Geert van der Burg onder begeleiding van de Kleine Trompetter uit Zevenhuizen.

roeien17

WK-Roeien Zevenhuizen

Terug naar de parkeerplaats, met het dorp Zevenhuizen op de achtergrond.

Terug naar:

Varia

 

handtekening 2016

28 augustus 2016