Runderbouillon

Runderbouillon is eenvoudig te maken en geeft een heerlijke smaak aan je favoriete recepten.
Alleen van natuurlijke ingrediënten, geen overbodige toevoegingen nodig.

Bouillon kan gebruikt worden als basis voor de bereiding van gerechten als soep, sauzen en ragouts.

Benodigdheden:

  • 4 liter water
  • 400 gram runderschenkel
  • 400 gram runderpoulet
  • 2 grote stengels bladselderij
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 (zwarte) knoflook
  • 6 kruidnagels
  • 4 laurierbladeren
  • 2 kruidenbuiltjes voor vleesbouillon
  • 1 snufje foelie
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn

Bereiding:

Doe het water in een grote soeppan en breng het water aan de kook.
Snij de groenten in grove stukken.
Doe de schenkel en het poulet in de pan en voeg de groenten en de kruiden toe.
Zet de pan op laag vuur en laat het geheel 3 uur trekken.
Hang een zeef boven een andere pan en giet de bouillon er doorheen. Vang hierbij het soepvlees, de schenkel, de groenten, de laurierbladeren, de knoflook en de kruidnagelen op. Een heldere bouillon blijft over!
Even proeven! Breng de bouillon eventueel op smaak met peper en zout (wellicht niet nodig, omdat de knoflook, de kruiden en de laurierbladeren al de benodigde smaak hebben opgeleverd).

Als de bouillon is afgekoeld, kan het in porties ingevroren worden. Dan is er altijd bouillon in huis.


Terug naar:

De keuken van John

  facebook       

© 16 april 2018