Hachee

Benodigde ingrediënten:

  • 500 gram uien
  • 50 gram boter
  • 600 gram Runder riblappen
  • 2 eetlepels bloem
  • ½ liter water
  • 1 fles bokbier
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
  • 1 snufje peper
  • evt. 4 theelepels sambal (oelek)
  • evt. 2 eetlepels ketjap (manis)

Bereiding:

Schil de uien en snij ze grof. Dep de riblap droog en snij deze in blokjes.
Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees al omscheppend. Bak de uien na ± 2 minuten mee. Bestrooi het vlees en de uien met peper en de bloem en schep om.
Meng het water met het bier. Giet dit mengsel voorzichtig over de uien en het vlees, zodat het vlees net onderstaat.

Steek de kruidnagels in de laurierbladeren, dan hoef je niet te zoeken naar de kruidnagels.

Voeg de azijn, suiker, laurierbladeren en kruidnagels en kruidenbuiltje toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan op zacht vuur in ± 3 uur gaar.

Haal de laurierbladeren met de kruidnagels en kruidenbuiltje uit de pan.
Even proeven en breng de hachee eventueel op smaak met peper.

Menusuggestie: Hachee met rode kool, appelmoes en aardappelpuree.

Wil je een pittige hachee?
Voeg dan de sambal en ketjap toe.

Aanrader:
Lekker met rode kool (met appeltjes) en gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Eet smakelijk!

 

Bron: van verschillende recepten.

 

Terug naar:

De keuken van John

  facebook         

© 2 december 2016 , laatst bijgewerkt op 6 december 2019