Deaf Charley

Camilla Hanks, alias Deaf Charley      Foto: Find A Grave- Camilla Hanks

Deaf Charly
Geboren als Orlando Camilla Hanks op 18 december 1860 te DeWitt County, Texas. Overleden op 16 april 1902 te San Antonio, Bexar County, Texas.
Zoon van Wyatt Hanks en Laura Amanda DeMoss Brookreson

Later in zijn leven stond hij bekend als “Deaf Charley”, een lid van de “Wild Bunch”, waaronder Butch Cassidy en de Sundance Kid.

Zijn vader stierf in 1863 toen Camilla ongeveer drie jaar oud was, tijdens de Burgeroorlog – en hij wordt begraven op Confederate Hill, Loudon Park Cemetery Baltimore, Md. Op 22 augustus 1872 trouwde zijn weduwe, Laura Amanda Hanks met James W Cox, maar hij overleed het volgende jaar – slechts enkele dagen voor de geboorte van hun kind, James W. Cox, Jr. op 18 mei 1873.

Camilla’s carrière als outlaw was lang en avontuurlijk. Hij werd veroordeeld voor zijn aandeel in de Big Timber-overval in Teton Co., Montana in 1894 en hij bracht bijna acht jaar door in de gevangenis. Op 30 mei 1901 werd OC Hanks vrijgelaten uit de gevangenis van Deer Lodge.

Ongeveer een jaar later werd hij op 16 april 1902 door agenten van Texas in San Antonio, Texas doodgeschoten, terwijl hij zich verzette tegen de arrestatie voor de overval op Great Northern Express in Wagner, Montana. Hij was eenenveertig jaar oud. Eerst dachten ze dat hij Wyatt Hanks was, want de naam van zijn broer stond op de kleding die hij droeg. Zijn moeder (mevrouw LA Cox) werd ingeschakeld vanuit Abilene, Texas om te verifiëren dat het daadwerkelijk Camilla Hanks was die werd neergeschoten.

 

link: findagrave.com – orlando-camilla-hanks

 

Terug naar:

Het Wilde Westen

facebook

© 28 juli 2020,    laatst bijgewerkt op  3 maart 2023