Romige Champignonsoep

 

 

Benodigde ingrediënten voor de Champignonsoep:

  • 250 gram champignons
  • 150 gram hamblokjes
  • 50 gram roomboter
  • 125 ml crème fraîche
  • 10 dl melk
  • 1 (rode) ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 eetlepels maizena
  • 2 vlees kruidenbuiltjes
  • 1 laurierbblad
  • Bosje verse peterselie
  • Handje verse bieslook
  • Eventueel een glas droge witte wijn
  • 1 liter water

 

Bereidingswijze: 

Maak de  champignons schoon met een zachte borstel of met keukenpapier en snijd in de gewenste grootte. Snij de ui en knoflook heel fijn en hak de peterselie ook heel fijn. Snij de bieslook in hele kleine stukjes.

Maak een vleesbouillon in het water met 2 vlees kruidenbuiltjes en een laurierblad en laat deze ongeveer twee uur trekken.Neem daarna een grote (braad)pan,  verhit de roomboter en fruit de uitjes en knoflook in de pan en voeg later de champignons er bij en bak ze tot ze mooi bruin zijn. Voeg in de tussen tijd de maizena toe en roer goed door. Voeg een beetje bouillon er door en even goed roeren tot dat je een mooie massa krijgt. Voeg nu de rest van de bouillon toe. Voeg ook de hamblokjes en peterselie toe. Eventueel de wijn toevoegen. Kook even door en laat daarna het geheel een kwartier sudderen. Voeg met een garde de crème fraiche en de melk door de soep. Nog even een minuutje verwarmen en garneren met de bieslook.

Wil je de soep vegetarisch maken? Maak een kruidenbuiltje van kruidnagelen, laurierbladeren en gekneusde peperkorrels (hoeveelheid naar behoefte). Doe deze in een thee-ei en laat ze trekken in het water. En laat dan de hamblokjes uiteraard achterwege. Verder het recept volgen.

Eerst proeven! Voor meer smaak kan er zout of peper toegevoegd worden (Wellicht niet nodig, de kruiden hebben hun smaak al geleverd).
Een stokbroodje erbij maakt het perfect.

Eet smakelijk!

 

Bronnen: Uit diverse recepten op internet.

 

Terug naar:

De keuken van John

facebook       

© 25 augustus 2019