Chinese kippensoep

 

 

Ingrediënten:

  • 2,5 liter water
  • 3 kruidenbuiltjes voor kippensoep
  • 1 theelepel gember
  • 350 gram kipfilet
  • 2 kippenbouten
  • 250 gram Chinese groenten
  • 250 gram gesneden champignons
  • 100 gram mihoen
  • 2 eieren
  • selderij
  • evt. scheutje sojasaus

Bereiding:

Doe het water in een grote pan en breng het water aan de kook.
Voeg de kruidenbuiltjes voor kippensoep en de gember toe en laat het water even doorkoken.
Voeg daarna de kipfilet en de kippenbouten toe en laat dit 60 minuten zachtjes koken.

Haal de kipfilet en de kippenbouten uit de bouillon en giet de bouillon door een zeef in een andere pan, zodat eventuele botjes van de kippenbouten opgevangen worden. Er blijft dan een heldere kippenbouillon over.

Haal de botjes van de kippenbouten af en snij het kippenvlees daarvan en de kipfilet in stukjes.
Zet de bouillon weer op een laag vuur.
Voeg vervolgens het kippenvlees weer toe in de pan. Voeg de groenten en de gesneden champignons toe en kook de soep in 10 minuten af (krokante beet).

Neem de pan van het vuur en roer er dan de mihoen door.
Laat de soep 2 minuten staan, schep nogmaals goed door.
Eerst proeven en breng de soep eventueel op smaak met  sojasaus.

Bak intussen van de eieren een omelet en snij het in plakjes.
Verdeel de soep en de ei-plakjes over de kommen en garneer het met selderij.

Eet smakelijk!

 

Terug naar:

De keuken van John

3 maart 2017, laatst bijgewerkt op 25 april 2020