Groentesoep

groentesoep

Benodigde ingrediënten:

– 4 liter water
– 6 rundvleesbouillonblokjes
– 2 groentebouillonblokjes
– 2 laurierbladeren
– 600 gram mager soepvlees
– 400 gram runderschenkel
– 500 gram rundergehakt
– gehaktkruiden
– 500 gram boeren soepgroente
– vermicelli

 

Bereiding (130 minuten):

Doe het water in een grote soeppan en breng het water aan de kook.
Voeg de bouillonblokjes en de laurierbladeren toe en laat het water even doorkoken.
Voeg de schenkel en het soepvlees toe en laat het geheel op het kleinste pitje 1½ uur trekken.
Hang een zeef boven een andere pan en giet de bouillon er doorheen. Vang hierbij het soepvlees, de schenkel en de laurierbladeren op.
De bouillon kan weer terug in de grote soeppan. Haal het gare vlees van de schenkel, snijd het vlees in kleine stukjes en voeg toe aan de gefilterde bouillon. Spoel de rest van het gare vlees af en voeg deze ook toe aan de bouillon.
Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden en maak er kleine balletjes van. Voeg de balletjes toe aan de bouillon en laat de bouillon nog een ½ uur op het kleinste pitje trekken.
Voeg de soepgroente en vermicelli toe en houdt de soep 10 minuten tegen de kook aan.

Eerste proeven!
Breng de soep op smaak met peper en zout (wellicht niet nodig, omdat de bouillonblokjes en de laurierbladeren al de benodigde smaak hebben opgeleverd).

Schep de goedgevulde groentesoep in kommen en serveer met stokbrood.

Eet smakelijk!

Terug naar:

De keuken van John

koksmuts JO 2016

22 april 2016