Benodigde ingrediënten:
- 4 liter water
- 400 gram runderschenkel
- 400 gram runderpoulet
- 500 gram rundergehakt
- 2 grote stengels bladselderij
- 1 ui
- 1 prei
- 1 wortel
- 1 (zwarte) knoflook
- 2 kruidenbuiltjes voor vleesbouillon
- 6 kruidnagelen
- 4 laurierbladeren
- 1 snufje foeli
- 1 tl tijm
- 500 gram boerensoepgroente
Bereiding (± 4 uur):
Doe het water in een grote soeppan en breng het water aan de kook.
Snij de groenten in grove stukken.
Doe de schenkel en het poulet in de pan en voeg de groenten en de kruiden toe.
Zet de pan op laag vuur en laat het geheel 3 uur trekken.
Hang een zeef boven een andere pan en giet de bouillon er doorheen. Vang hierbij het soepvlees, de schenkel, de groenten, de laurierbladeren, de knoflook en de kruidnagelen op. Een heldere bouillon blijft over!
De bouillon kan weer terug in de grote soeppan. Haal het gare vlees van de schenkel, snijd het vlees in kleine stukjes en voeg toe aan de gefilterde bouillon. Spoel de rest van het gare vlees af en voeg deze ook toe aan de bouillon.
Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden en maak er kleine balletjes van. Voeg de balletjes toe aan de bouillon en laat de bouillon nog een ½ uur op het kleinste pitje trekken.
Voeg de boerensoepgroente en vermicelli toe en houdt de soep 10 minuten tegen de kook aan.
Eerste proeven!
Breng de soep op smaak met peper (wellicht niet nodig, omdat de knoflook, de kruiden en de laurierbladeren al de benodigde smaak hebben opgeleverd).
Schep de goedgevulde groentesoep in kommen en serveer met stokbrood.
Eet smakelijk!
Bron: uit verschillende recepten
–
Terug naar: