Het jaar 1661

Het geboortejaar van
Jan van den Akker

 

Jan van den Akker is geboren op 15 mei 1661 te Rijswijk (Z-H).
Het jaaroverzicht van 1661.
MDCLXI

januari
  • 30 – In Engeland worden de lijken van Oliver Cromwell en enkele hoge medestanders uit de grafkelder in Westminster Abbey gehaald, door de straten gesleept, opgehangen en onthoofd. De hoofden worden op palen gestoken terwijl de andere resten worden achtergelaten op een mestvaalt. Dit gebeurt op de dag dat, twaalf jaar geleden, koning Karel I werd onthoofd.
februari
maart

mei

  • Jan van den Akker geboren te Rijswijk (Z-H). Zoon van Jan Jansz van den Akker en Syburg Claasdr van Klaveren.
    Hij was gehuwd ‎op 1 juni 1687 Rijswijk met Neeltje Cornelisse Rietveld. Jan is overleden in  overleden juni 1693 te Rijswijk
juni
augustus
  • 6 – De Staten-Generaal ondertekenen de Vrede van Den Haag met koninkrijk Portugal. Zeeland en Gelderland stemmen tegen. De Republiek erkent het Portugese gezag in Brazilië en ontvangt een schadevergoeding. Engeland heeft tevergeefs geprobeerd de vrede te dwarsbomen.
  • 17 – Opening van het kasteel van Vaux-le-Vicomte door de minister van financiën Fouquet. De Franse tuin van Le Nôtre wordt het prototype van de tuinen van Versailles.
september
december
  • 26 – De Republiek en Spanje sluiten het zogenaamde Partagetraktaat over Overmaas, de streek rond Maastricht. Het gebied wordt gedeeld.
zonder datum
  • Karel II kondigt opnieuw, nu in zijn eigen naam, de Akte van Navigatie af. Hij benoemt George Downing, bekend om zijn anti-Hollandse houding, tot ambassadeur. De Nederlanders die gehoopt hadden op betere betrekkingen met Engeland scharen zich nu weer achter Johan de Witt.
datum onbekend
Bronnen:
1661 – Wikiwand

 

Terug naar:
Genealogie Van den Akker
Geboortejaren Van den Akker
Jaaroverzichten 

    facebook    

© 24 maart 2024