Robbers Roost

 

Robbers Roost

The Robbers Roost was een outlaw- schuilplaats in het zuidoosten van Utah die voornamelijk werd gebruikt door Butch Cassidy en zijn Wild Bunch-bende in de laatste jaren van het Oude Westen.

De schuilplaats werd als ideaal beschouwd vanwege het ruige terrein. Het was gemakkelijk te verdedigen, moeilijk om zonder detectie in te navigeren, en uitstekend als de bende een maand of langer nodig had om uit te rusten en laag te liggen na een overval. Het was tijdens het verstoppen bij Robbers Roost dat Elzy Lay en Butch Cassidy  voor het eerst de Wild Bunch-bende vormden. De Wild Bunch-bende, al vroeg geleid door Cassidy en zijn beste vriend Elzy Lay, ontwikkelde contacten in Utah die hen gemakkelijk toegang gaven tot de levering van verse paarden en rundvlees, met name de boerderij die eigendom was van de outlaw-zussen Ann Bassett en Josie Bassett. De bende bouwde hutten in Robbers Roost om hen te beschermen tegen de strenge winters. Daar bewaarden ze wapens, paarden, kippen en vee.

Achtervolgende agenten van die tijd hebben de plek van de schuilplaats nooit ontdekt. De bandieten hielden elkaar strikt geheim over de locatie. Er waren maar vijf vrouwen waarvan bekend was dat ze ooit in Robbers Roost waren toegelaten: Ann Bassett en Josie Bassett, de vriendin van Sundance Kid,  Etta Place, een van Elzy Lay’s vriendinnen Maude Davis en bendelid Laura Bullion.

Charlie Siringo schreef dat Robbers ‘Roost “vijftig mijl ten oosten van Hanksville was , waar de” Wild Bunch “twintig dollar gouden stukken gebruikte voor pokerchips.” Hij schrijft verder “dat de Wild Bunch Robbers ‘Roost jarenlang als hoofdkwartier gebruikte totdat Joe Bush en een troep agenten uit Salt Lake City een inval deden op de ‘Roost’ en een deel van de bende vermoordden.”

Robbers Roost Canyon, een afgelegen zijrivier van de Dirty Devil River, is vernoemd naar deze schuilplaats.

Vandaag de dag, Robbers Roost trekt wandelaars , backpackers , paard ruiters, en all-terrain vehicle (ATV) liefhebbers. Veel steile, smalle sleufkloven die populair zijn bij technische canyoneers, zijn te vinden in Robbers Roost…

 

Uit: Wikipedia – Robbers Roost

 

Zie ook: 

Wild Bunch

Terug naar:

Het Wilde Westen

  facebook       

© 29 juli 2020