Paprikasoep

De hoofd ingrediënten voor de Paprikasoep. Met dank aan Ingrid.

 

Ingrid, de partner van Boer Aad (Boer Zoekt Vrouw, Seizoen 2012), kwam deze week bij ons op bezoek en bracht paprika’s, wortels en tomaten uit eigen tuin voor ons mee.
Dat inspireerde mij om paprikasoep te maken…

Ingrediënten:
  • 5 paprika’s van verschillende kleuren
  • 3 grote wortels
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rode Spaanse peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • 2.5 liter Runderbouillon
  • 125 ml creme fraiche
  • Eventueel zout en peper
Bereiding
Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd daarna de stukken van de paprika’s in blokjes. Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Rasp de wortel en snijd in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit de paprikablokjes, wortel en de ui ongeveer 10 minuten. Snijd de tomaten in kwarten. Voeg dan de knoflook, paprikapoeder, tomaten, de gezeefde tomaten toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de Runderbouillon toe en breng aan de kook,  roer goed door. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen totdat de groenten zacht zijn.
Eventueel alles pureren met een staafmixer. Ik heb er voor gekozen het niet te doen, zodat je een bite hebt.
Ik heb daarna het vlees van de bouillon aan de soep toegevoegd.
Eerst proeven!
Breng de soep, indien nodig, nog op smaak met wat peper.
Schep de soep in kommen. Verdeel wat van de creme fraiche over de soep. Garneer met fijn gehakte peterselie.
Serveer de soep eventueel met stokbrood.
Eet smakelijk!
Bron: diverse internetsites
Terug naar:

  facebook       

© 14 september 2019