Smeuïge karbonades

Voor 2 personen

Je kan kiezen tussen schouder-, rib- of haaskarbonade.
Ik kies meestal voor de schouderkarbonade, niet omdat het de goedkoopste is, maar omdat er meer vet aan zit. Maar dat is een persoonlijke keuze.

Benodigdheden:

2 karbonades
1 el karbonade kruiden (zonder zout)
2 el mosterd
1 tomaat
1 scheutje balsamico azijn
2 el juspoeder
0.2 liter water
100 gram roomboter

Bereiding (ca. 40 minuten):

Haal de karbonades uit de koeling en laat deze een half uur op temperatuur komen.

De tijd gaat nu in!
Wrijf ze droog met keukenpapier. Meng de mosterd met de karbonadekruiden. Smeer de karbonades aan één kant in.
Snij de tomaat in 4 stukken.
Breng het water aan de kook en voeg de juspoeder toe en roer goed om.
Doe de boter in de pan en verhit deze tot het schuim weg is.  Voeg de tomatenstukken in de pan en bak deze even aan.
Leg de karbonades met de gesmeerde bovenkant in de pan, bak om en om licht bruin.
Giet de jus over de karbonades en voeg een scheutje balsamico azijn toe.
Breng het tegen de kook aan en zet het dan op het laagste pitje.
Laat de karbonades een half uurtje sudderen in de jus. Regelmatig keren en jus over de karbonades gieten.

Menu suggestie:
Serveer de karbonades bijvoorbeeld met gekookte aardappelen en tuinboontjes (met gebakken spekreepjes).
Scheutje jus (met tomaat) over de karbonade is ook lekker!

Eet smakelijk!

 

Terug naar:

De keuken van John

  facebook       

© 18 augustus 2019