Kippenpoten

 

Kippenpoot met capucijners, piccalilly en kruimige aardappelen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Spoel de kippenpoten af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.

Strooi de marahkech kruiden over de kippenpoten en verdeel het gelijkmatig.

Druppel er een beetje olijfolie over en wrijf het in met je handen. Leg de kippenpoten in een braadslee of ovenschaal en bak in circa 40 minuten gaar in de oven. Draai halverwege om. Controleer met een temperatuurmeter of de kip inmiddels op 85° graden is. Als de temperatuur niet hoog genoeg is, laat dan de kippenpoten nog wat langer in de oven, tot dat de temperatuur wel bereikt is.

Ingrediënten van de Marakechkruiden:

  • knoflookpeper
  • koriander
  • paprika
  • selderie
  • kurkuma
  • lavas
  • knoflook
  • hartig aroma
  • raapolie

(De Marakechkruiden zijn o.a. verkrijgbaar in de Markthal in Rotterdam).

Proeven en opdienen met eventueel capucijners met piccalilly en kruimige aardappelen.

Terug naar:

De keuken van John

 

  facebook       

© 7 augustus 2019