Pompoensoep

Ingrediënten:

  • 2 pompoenen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 groten penen
  • 3 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels
  • 1 tl komijn
  • selderij
  • 2 liter kraanwater
  • 2 kruidenbuiltjes voor kippenbouillon
  • 125 gr crème fraîche (bekertje)

 

Bereidingswijze pompoensoep (voorbereidingstijd ± 30 minuten, kooktijd ± 30 minuten):

Snijd de pompoen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af.
Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd deze in plakken.

Doe het kraanwater in een pan en breng het aan de kook. Voeg de kruidenbuiltjes en laurierbladeren toe en laat het even doorkoken.

Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui in ± 5 min. Voeg dan de knoflook en komijn toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden.

Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout. Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er crème fraîche op, garneer met selderij.

Eet smakelijk!

pompoensoep

 

De keuken van John

  facebook       

© 29 oktober 2016, laatst bijgewerkt op 22 juli 2020