Pompoensoep

pompoen

Ingrediënten:

  • 1 grote pompoen 
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote winterpeen
  • 3 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl komijn
  • 1 liter kraanwater
  • 2 groentebouillontabletten
  • 125 g crème fraîche (bekertje)

 

Bereidingswijze pompoensoep (voorbereidingstijd ± 30 minuten, kooktijd ± 30 minuten):

Snijd de pompoen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af.
Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd deze in plakken.

Doe het kraanwater in een pan en breng het aan de kook. Voeg de bouillontabletten en laurierbladeren toe en laat het even doorkoken.

Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui in ± 5 min. Voeg dan de knoflook en komijn toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden.

Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout. Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er crème fraîche op.

Eet smakelijk!

pompoensoep

De pompoensoep was gemaakt naar aanleiding van Halloween op 29 oktober 2016 wat o.a. werd gehouden bij ons in de straat.

De keuken van John

handtekening 2016

29 oktober 2016