Pindasoep

met kip en hamblokjes

 

Benodigde ingrediënten:

  • 600 gram kipdrumstiks
  • 600 gram kipfilet
  • 500 gram hamblokjes
  • 600 gram pindakaas
  • 2 grote uien
  • 2 grote preien
  • 200 gram worteltjes
  • 500 gram taugé
  • 4 theelepels pimentpoeder
  • 2 groentenbouillontabletten
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 3 liter water

 

Bereiding (± 90 minuten):

Snipper de uien en snij de prei en worteltjes klein.

Doe in een grote soeppan 2,5 liter water , breng het aan de kook en doe er 1 groentenbouillontablet en 2 kippenbouillontabletten in. Als de bouillon kookt, voeg de kipdrumsticks en de kipfilet toe.
Laat het geheel 1 uur zachtjes doorkoken tot het kippenvlees van het bot valt.

Zet een pan met 0,5 liter water met 1 groentenbouillontablet op het vuur en voeg daar de uien, prei en worteltjes bij.
Laat dit ook een uur zachtjes koken.

Hang een zeef boven een andere pan en giet de bouillon met kip er in. Vang hierbij de boutjes van de kip, zodat er geen botjes in de bouillon achterblijft. Zo blijft er een heldere bouillon over. Haal het vlees van de kipdrumsticks en snij deze en de kipfilet in stukjes. Voeg het kippenvlees weer in de pan. Voeg de bouillon met groenten toe aan de bouillon met kip en laat dit nog 10 minuten zachtjes koken.

Roer de pindakaas en de sambal met een soeplepel kookvocht los in een kom. Doe het pindakaasmengsel en de hamblokjes in de soeppan. Laat nog even 5 minuten koken en roer tegelijkertijd de soep goed door.
Proef de soep: als u hem te pittig vindt, kunt u er wat extra eetlepels pindakaas door roeren. Niet pittig genoeg? Voeg dan nog wat sambal toe. Voeg de taugé en het pimentpoeder toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

Garneer de soep met wat pinda’s.

Serveer in soepkommen.

De keuken van John

© 3 februari 2017