Pittige Wortelsoep

(met gehaktballetjes)

Benodigdheden:

  • 1.400 gram wortels
  • 3 aardappels
  • 4 uien
  • 6 tenen knoflook
  • 3 liter groentenbouillon
  • 2 tl chilipoeder
  • 3 tl peterselie
  • 3 tl paprikapoeder
  • evt. 300 gram gehaktballetjes
  • evt. sambal

 

Bereidingswijze:

Snijd de wortels in stukken. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook. Voeg na 2 tot 3 minuten de bouilon en de rest van de ingrediënten toe.
Breng de wortelsoep aan de kook en kook de soep ongeveer 30 minuten. Pureer de soep (eventueel een bijt overlaten) en voeg de gehaktballetjes toe en laat de soep nog een half uurtje pruttelen. Eerst proeven, eventueel op smaak brengen met meer kruiden of een scheutje sambal, om pittiger te maken.
Wil je de soep vegan houden, laat de balletjes achterwege, serveer dan met een scheutje kookroom óf kokosmelk.

Eet smakelijk!

 

Bron: Verschillende recepten

 

De keuken van John

  facebook    

 

© 1 juni 2020,                laatst bijgewerkt op              7 januari 2024