John Ooms stopt als raadslid

 

John Ooms (VVD Zuidplas) stopt als raadslid, Nick Rockx volgt hem op

 

Copyright Omroep Zuidplas

Raadslid John Ooms (VVD) heeft om persoonlijke redenen besloten zijn raadslidmaatschap in de raad van Zuidplas per 17 februari neer te leggen. De 37-jarige Nick Rockx volgt Ooms op en maakt hiermee een comeback in de lokale politiek.

In de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 17 februari 2015 zal John Ooms afscheid nemen van de raad. John werd bij de gemeenteraadsverkiezingen van 18 november 2009 gekozen als raadslid voor Trots op Nederland. Samen met Ferry van Wijnen was hij het eerste raadslid voor de partij van Rita Verdonk. De verkiezingen trokken mede hierdoor veel landelijke aandacht.

Na de landelijke verkiezingen van 12 september 2012 besloot John om samen met zijn fractiegenoot over te stappen naar de fractie van de VVD. Op 15 november 2012 was dit een feit.

John Ooms wordt in de VVD fractie vervangen door Nick Rockx (37) uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Rockx maakt hiermee een comeback in de lokale politiek. In de periode 2006-2010 was hij raadslid voor de VVD in de toenmalige gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel. Eigenlijk is Paul Solleveld de eerst volgende kandidaat, maar hij ziet hier vanwege zijn drukke werkzaamheden van af.

————————–

Afscheid van raadslid John Ooms

Hart van Holland 20-2-2015

John Ooms afscheid

Zuidplas – Raadslid John Ooms (VVD) heeft tijdens de raadsvergadering op 17 februari afscheid genomen van de gemeenteraad. Nieuwerkerker Nick Rockx is beëdigd als nieuw raadslid voor de VVD.

John Ooms begon zijn carrière in de gemeenteraad in 2010 bij Trots op Nederland, de toenmalige partij van Rita Verdonk. Later ging Trots op Nederland op in de VVD en nam Ooms plaats in de VVD-fractie. Deze overstap beschreef hij zelf als ‘een warm bad’. Het neerleggen van zijn functie kwam door gezondheidsproblemen eerder dan Ooms had gewild.

Zowel raadsnestor Aart Slobbe (ChristenUnie/SGP) als Ooms’ partijgenoot Ferry van Wijnen beschreven hem als een man die kort van stof is. “Je bent een man van weinig woorden, maar als je wat zei dan was het raak”, aldus Van Wijnen.

Ooms’ opvolger, de 37-jarige Nick Rockx, werkt als ontwikkelaar bij een Rotterdams internetbureau.