Kippensoep

kippensoep

Benodigde ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 4 kippenbouten
– 1 grote prei
– 1 grote ui
– 1 grote winterpeen
– 1 rode paprika
– 2 teentjes knoflook
– 2 laurierbladeren
– 3 kruidnagels
– een beetje foelie
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 3 kippen bouillonblokjes
– 2 groenten bouillonblokjes
– eventueel zout
– eventueel peper
– eventueel vermicelli
– 3 liter water

Bereiding (75 minuten):

Doe het water in een grote pan en breng het water aan de kook.
Voeg de bouillonblokjes, de laurierbladeren, de foelie, de tijm en de kruidnagels  toe en laat het water even doorkoken.
Voeg daarna de kipfilet en de kippenbouten toe en laat dit 60 minuten zachtjes koken.

Snij in de tussen tijd de prei, ui, winterpeen en de paprika en pers de knoflook.

Haal de kipfilet en de kippenbouten uit de bouillon en giet de bouillon door een zeef in een andere pan, zodat het laurierblad, kruidnagels, tijm en eventuele botjes van de kippenbouten opgevangen worden. Er blijft dan een heldere kippenbouillon over.

Haal de botjes van de kippenbouten af en snij het kippenvlees daarvan en de kipfilet in stukjes.
Zet de bouillon weer op een laag vuur.
Voeg vervolgens het kippenvlees weer toe in de pan. Voeg de groenten (en eventueel vermicelli) toe en kook de soep in 10 minuten af (krokante beet).

 

Eerst proeven!
Breng de soep op smaak met peper en zout (wellicht niet nodig, omdat de bouillonblokjes, de laurierbladeren, de foelie, tijm en de kruidnagels al de benodigde smaak hebben opgeleverd).
Dan kan deze goedgevulde kippensoep geserveerd worden.

Eet smakelijk!

 

Terug naar:

De keuken van John

koksmuts JO 2016

13 maart 2016