Hachee

 

hachee2

Benodigde ingrediënten:

  • 500 gram uien
  • 50 gram boter
  • 600 gram riblappen
  • 2 eetlepels bloem
  • ½ liter water
  • 1 vleesbouillon tablet
  • 1 fles bokbier
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels

 

Bereiding:

Schil de uien en snij ze grof. Dep de riblap droog en snij deze in blokjes.
Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees al omscheppend. Bak de ui na ± 2 minuten mee. Bestrooi het vlees met peper, zout en de bloem en schep om.
Voeg de bouillontablet in het water en verwarm het bier in de bouillon. Giet dit mengsel voorzichtig over de uien en het vlees, zodat het vlees net onderstaat.

Steek de kruidnagels in de laurierbladeren, dan hoef je niet te zoeken naar de kruidnagels.

Voeg de azijn, suiker, laurierbladeren en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan op zacht vuur in ± 3 uur gaar.

Haal de laurierbladeren met de kruidnagels uit de pan.
Even proeven en breng de jus eventueel op smaak met peper en zout.

Aanrader:
Lekker met rode kool (met appeltjes) en gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Eet smakelijk!

hachee3

Terug naar:

De keuken van John

handtekening 2016

2 december 2016